Minimarathon, Tata

A győztes váltó, Szilágyi Tibor, SL Elite Trainer vezetésével

A győztes váltó, Szilágyi Tibor, SL Elite Trainer vezetésével

Múlt hétvégén volt XXXI. Tatai Minimarathon, amit már több mint 30 éve rendeznek meg, és elég nagy népszerűségnek örvend. A rajt szombaton 16 órakor volt, a két tatai tó körül és a város területén haladt az útvonal.

Jakubisz Zsuzsi és Endrődy Kati

Jakubisz Zsuzsi és Endrődy Kati

Rettentő pára és magas hőmérséklet nehezítette a futók “munkáját”. Indulás előtt 46 foknál kiakadt a hőmérő a napon. A kb. 1.300 induló ettől függetlenül rendkívül izgatottan várta a rajtot.

Szilágyi Tibor (SL Elite Trainer) csapatával – melyben ő futóként is részt vett – megnyerték a váltót, míg Jakubisz Zsuzsa (60-64 éves korcsoport) harmadik lett a korosztályában. Zsuzsi barátnőjével, Endrődy Katalinnal futott, aki szintén Sportlabor ügyfél.

Ezen felül pedig szintén SL futóként Nyisztor Csaba vett részt a megmérettetésen. Neki ez volt az első versenye Tatán, és a 13 és fél kilométeren 69 percet futott.

SL Club Card

Szufla Futófesztivál, Szigethalom

Klopfer Csaba lekörözés közben

Klopfer Csaba lekörözés közben

A Tököli Parkerdőben már nem először rendezték meg a Szufla Futófesztivált (korábbi neve Szufla ’50), ahol idén sem fázott egyetlen futó sem. Augusztus első szombati reggelén 8 órakor rajtoltak el az 52 km-es futók, míg 10 órakor együtt indultak neki a 8, a 15 és a 21 km-es távnak a futók. Ugyanazon a pályán futott mindenki, az 52-esek 8, a félmaratonisták 3, a tizenöt km-es futók 2, míg a legrövidebb táv futói 1 kört futottak az erdőben, amihez még hozzá jött az erdőbe be- és kivezető szakasz.

Klopfer Csaba a Szufla Futófesztivál 21 km-es távjának győztese

Klopfer Csaba a Szufla Futófesztivál 21 km-es távjának győztese

Idén több, mint 200 indulója volt az egyre ismertebb és népszerűbb versenynek, melynek egyik támogatója a Sportlabor volt, ahol Klopfer Csaba, a Sportlabor kommunikációs igazgatója versenyzőként is rajthoz állt, és a 21 km-es távon elsőként szakította át a célszalagot.

Időeredményével ugyan nem volt maradéktalanul elégedett, de ha figyelembe vesszük azt is, hogy az elmúlt hetekben sérülés, betegség és egyéb okokból adódóan is több edzést kellett kihagynia, ráadásul az időjárás is nehezítő tényező volt (magas hőmérséklet mellé igen magas páratartalom is párosult), akkor a 4:15 perces kilométerenkénti tempó nem is olyan rossz.


Jakubisz Zsuzsi, Nyisztor Csaba és Klopfer Csaba edzője Szilágyi Tibor, futóedző, SL Elite Trainer.

A futóknak és edzőjüknek is gratulálunk!

Megajándékozhatunk?


[fblike]

Tetszik ez a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!