Szalontay Sándor, kerékpáros pályasprinter A blog szerzője Szalontay Sándor, pályakerékpáros


Szalontay Sándor vagyok, Magyarország leggyorsabb pályakerékpárosa. Svájcba, az UCI edzőközpontjába nagyon jó volt megérkezni, egy olyan környezetbe, ahol adott minden a kerékpározáshoz. Odahaza nagyon sokat dolgoztam egyedül, ami egy sprinter számára egyenesen a halál. Vagy mégsem?

Most lesz januárban, hogy 7 éve kerékpározom. 2010-ben megdöntöttem az országos csúcsot 200 m-en. A régi csúcs huszonnégy évig tartotta magát (10.86 mp, Pais Péter, 1986), és akkor az új idő 10.799 mp lett. Ez elmúlt időszakban 7x javítottam meg a saját csúcsomat.

Most 10.367 mp-nél járok.

Szalontay Sándor felkészülése az UCI-ban

A környezet – itt Svájcban – nagyon jó, kedvesek az emberek. Országúton félelem nélkül lehet edzeni, mert senki nem akar elütni (automobiljával).

Felszerelés:
A ruházat minden igényt kielégít: Nike, Santini, Errea.

Kerékpárok:
Országúton full Dura Ace-szel szerelt Scott kerékpárokkal edzünk. Természetesen a pályán sem bízták a véletlenre, Look L96, azaz a most piacon lévő legjobb pályakerékpárt használjuk.

A pálya:
200m hosszú, elég rövid, de nagyon jó rajta menni. A kanyarokban olyan érzés, mintha az ember nyakába akasztanának egy krumpliszsákot. Az edzések pályán teljes koncentrációt igényelnek, a rajtokat lehetőség szerint csak gépből gyakoroljuk – a versenyszituáció miatt. Országúton 2 – 2 és fél óra a maximum.


Tetszik ez a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!