Parti András 41. lett a mountain világbajnokságon

Van olyan, amikor az eredményt nem érdemes, sőt, egyszerűen nem szabad a körülményektől mentesen szemlélni. Mert az, hogy valaki 1. helyezett lett egy versenyen, de mindössze hárman indultak és a riválisok nem vettek részt, ráadásul csak egy helyi versenyről van szó, nem biztos, hogy olyan nagy sportteljesítmény, mintha valaki az Olimpián lesz egy nagy és kemény mezőnyben tizedik, huszadik vagy harmincadik.

Lehet, hogy épp egy betegség után érte el ezt az eredményt a versenyző, vagy más külső vagy belső tényező hátráltatta a felkészülését.

A múlt hétvégi Norvégiában rendezett mountain bike világbajnoksággal lezárult az idei év világversenyeinek sora. Juhász Zsolt és Parti András képviselte hazánkat az év legrangosabb versenyén, amit ezúttal magyar sportcsatorna is közvetített. Mindketten jó formában érkeztek Norvégiába, Partinak sikerült túljutni korábbi problémáin, Juhász az előző világkupák jó formáját igyekezett fenntartani a nagy megmérettetésre.

Parti András ezt monda
remek versenyzését követően:

 

“Nem teljesen ideális előzmények után érkeztem meg a világbajnokságra, elég nehéz időszakon vagyok túl, ennek megfelelően nem is voltam a legmagabiztosabb. Az edzőm, Szöllőssy István tartotta bennem a lelket, mert a wattok azt mutatták, hogy fizikailag jó állapotban vagyok. Csak fejben kellett rendbe raknom a dolgokat, amiben Klopfer Csaba segített, így a meribelli világkupa utáni szűk két hétben sikerült mentálisan is felkészülnöm. Norvégiába már optimistábban utaztam, ebből kifolyólag már nem voltak ólmozottak a lábaim, mint eddig. A rajtom egészen jól sikerült, főleg magamhoz képest.

Ezt követően is tudtam még felfelé jönni, éreztem, hogy végre van erőm. A harmadik körben sajnos összeszedtem egy defektet, majd kereket cseréltem, amivel kb. egy percet buktam és visszacsúsztam úgy 9-10 helyet. Szerencsére sikerült utána is elkapnom a ritmust és visszaszereznem a pozíciómat, de még egy láncleesés miatt is meg kellett állnom pár másodperce az 5. körben. Azért végig előzgetve a 41. helyen futottam be, amivel az előzmények és a technikai problémák miatt abszolút elégedett vagyok. Nyilván van bennem több is, tavaly pl. 29. voltam, de ez most legalább annyit ér nekem az utóbbi időszakom fényében.”

Parti András legutóbbi versenyei a világkupákon nem úgy sikerültek, ahogyan szerette volna, s mint kiderült, megvoltak ennek a pontos – fejbéli – okai. Verseny előtt pár héttel kezdett el Klopfer Csabával, a Sportlabor “fejtudorával”, kommunikációs és önbizalom építő szakemberével együtt dolgozni. Már ilyen rövid idő alatt is ugrásszerű eredményjavulást sikerült Andrásnak elérnie, amihez gratulálunk!

A teljes cikk a versenyről itt olvasható.


Tetszik ez a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!