Augusztusban őrületes dolgok voltak. Az időjárás is, na meg az eredmények is a futóversenyeken. A 3. Debreceni futókarnevál – Őrült futás is kiváló Sportlaboros eredménnyel zárult, hiszen Kovács István megnyerte a derbit, mely kapcsán a verseny után pár nappal az alábbi levelet írta edzőjének, Szilágyi Tibornak (részlet):

 

Szia Tibi!

…ami a szombati versenyt illeti pár sorban. Vajon ilyen versenyre gondoltál Te is? Bocsi, nem mertem igazából bevallani, milyen is ez… a fotók valamelyest vissza adják, de a hétköznapok monotóniáját megtörték az biztos!

Mint már említettem az első ilyen rendezésű versenyt 2012-ben is sikerült megnyernem, amelyen minden évben változtatnak egy kicsit, na meg a mezőny is egyre inkább bővül. Idén már közel 350 fő-re, nem hiába egyre több az “őrült, kihívásokra szomjas ember”! ;-)

Egy terep-akadály futó verseny 33 akadállyal. Tó átfutás, szalmabála, gumihegy, palánk, kilátó mászás, vizesárok, mocsár, szögesdrót kúszás, 150-200 m szint futás, csövön, farakáson, villanypásztoron, tűzoltó slagon, amerikai focistákon, szumósokon való átverekedés, átkúszás, átjutás… után megint nem volt előttem senki a célban! :-o (a “TEK”-sek már megint a vert mezőnyben. ;-)

Azért nem volt ennyire egyszerű.

Valójában mikor kihevertem a kezdeti – első 3 akadály okozta – sokkot, egy kis megbotlás után a tömeg szó szerint belegyalult a tóba, majdnem “ott vesztem”, nem az volt a fontos, hogy az élen érjek ki a túl parton, hanem , hogy egyáltalán feljöjjek a víz felszínére, illetve a szalmabálák is túl nagynak mutatkoztak elsőre Pistikének, mindig visszacsúszott (vagy csak nem volt ereje???) De aztán megrázta magát, mint a kóbor kutya pár hét után a nagy nyári melegben egy tóban fürdésből kijőve, és az ügyesebbjei után eredt. Szűk féltávtól azért helyre állt a “világ rendje”, már több száz méteres előnnyel élen haladva, inkább arra kellett fókuszálnom csak, hogy a két akadály között rendezzem a pulzusomat. A 2. helyezett is bő 2 percet kapott. Még szerencse, hogy az akadályok között volt futható távolság.

Tisztára, mint egy fartlek edzés! ;-)

Összességében viszont az egész “verseny” lényege egy szórakoztató, de ugyan akkor embert próbáló, a hétköznapi sportos, és sporttal egyébként annyira nem együtt élő emberek komfort zónájából való kimozdításra tökéletesen megfelelő esemény volt. Ahol azért sokat lehetett egymáson, de főleg magunkon mosolyogni. Ami máskor kényes, elkerülendő az most itt a legtermészetesebb dolog volt! (Őszintén be kell valljam, erre komoly futó nem vállalkozik.) :-)

És akkor a továbbiakban beszéljenek a képek:

Még szárazon

Még szárazon

A rajt után

A rajt után

Át a tavon

Át a tavon

Már vizesen

Már vizesen

Kovács Pisti a negyedik helyen

Kovács Pisti a negyedik helyen

Őrültségek

Őrültségek 1.

Őrültségek 2.

Őrültségek 2.

Őrültségek 3.

Őrültségek 3.

Nem csak a pasik őrültek meg

Nem csak a pasik őrültek meg

Kovács Pisti magányosan az első helyen

Kovács Pisti magányosan az első helyen

A létrán is túl

A létrán is túl

Szöges

Szöges

Újabb vizes próbatétel

Újabb vizes próbatétel

A csöves

A csöves

Az őrült győztes

Az őrült győztes


Tetszik ez a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!